Pages

11 April 2013

ada aku kesah? eh, kisah ?

adik aku yang tengah belajar matrik.insyaAllah akhir bulan 4 nie habes.#family aku biasa panggil die as "kak".en munik pulak suka main-main kan die panggil "kak teah" kena sengau sikit. haritu die ada bukak blog aku dan g0deh-g0deh baca apa yang patut. then die cakap kat blog aku sikit-sikit gambar makanan.kat fesbuk pun sikit-sikit gambar makanan. haha.nak buat camne dah aku memang pencinta makanan kan.die pulak yang nak stress!

kira ok lah aku p0st gambar makanan daripada post gambar-gambar p0yo aku kan. kalau tak ada jugak yang muntah hijau kang. sekarang aku try kurangkan post ayat gedik-gedik kat fesbuk sebab ada jugak yang tak senang. biasalah lumrah. ada yang suke kita, ada yang meluat dan ada yang kutuk dari belakang. s0, kalau kat blog boleh lah aku nak gedik-gedik bagai sebab aku tak pernah pakse pun orang follow aku. kat sini aku amalkan freed0m! nak baca boleh, nak komen boleh, nak block aku pun boleh. aku tak pakse. taching pulak kan. tapi kalau en.munik aku memang pakse die follow pun sebab kekadang kitaorang takde masa nak sembang-sembang dan luahkan perasaan. cewah ! bila dah tulis kat sini die akan tahu apa yang berlaku. tak payah aku nak ulang tayang nak cerita balik. tak gitu?

ekceli, takde pape aku nak bebel-bebel kat sini. just nak perkenalkan little-little princess dalam famili aku.


adik no 3
lepas spm
"milah"


milah, kak dan adik(bongsu)
adik bongsu dah form1 tahun nie.
moga cepat besar dan gemok ye dik,


adik n0 4 dan no 3
k.irah dan kak



aku adik dan kak



plissss abaikan muka aku yang macam kuih g0mok abu tuh
>.<





dalam famili aku setiap orang ada pangkat nama masing-masing. macam kaklong, kakngah, kakchik, mat aliff or abang, kak, milah, k.irah dan adik. tapi bila ada anak sedara yang s0rang tuh, kitaorang bertukar nama jadi cikngah, cik, ayah de, teh, cik alang, cik andak dan cik su. tapi bila time gaduh dah takde panggilan yang kiut-kiut camtu #kiut ke? yang akan  jadi meklong, mekngoh, bucit. bucit??? aku lah tu >.<


No comments: