Pages

29 April 2013

berjimba di petang sabtu

semalam pergi carik mainan untuk si dak tahqif. naik runsing nak balik kampung selagi tak belikan scooter secoet kat budak tuh. try la jugak carik dekat area-area ayer keroh tapi hampeh dan hampa. hari jumaat try usha lagik dekat jusco, takde jugak.so terpaksa lah pergi kat mahkota parade. situ dah memang sah-sah ada sebab pernah tanya harga berapa.lebih kurang dalam 5o hengget ke atas.

oleh sebab aku tengah pokai dan duit kena simpan untuk kawen#bajet! so aku rembat yang harga paling murah. naseb lah jumpa jugak scooter kaler biru.tu pun tinggal satu je. last stok.memang rezeki lah lagi-lagi dapat yang paling murah dalam 45hengget.ikutkan harga scooter tu 60hengget. save duit aku!kan?

time otw nak balik, kitaorang pergi cuci-cuci mata dulu dekat pasar malam area taming sari tuh, aku tak beli pape pun. takde yang berkenan di hati sanubari. time tu aku bawak baby pinky.tapi aku just jadi penumpang je la.kawan aku yang bawak.kitaorang parking dekat tepi McD. tapi yang menyakitkan hati, helmet kawan aku kena rembat,entah budak saiko mana yang sanggup potong tali helmet tuh! geram jugak then duk pikir nak balik cmne,dah la jauh jugak ayer keroh tu. hari minggu biasa ramai je polis duk melilau, kang kena saman jadi lauk pulak. haih!

last-last aku bagi helmet aku kat sarah,aku pulak tak pakai pape.takpela lagipun die yang bawak motor. time otw tu kena jugak sound kat jalanraya.dorang duk tanya mana helmet.then duk senyum-senyum. malu campur geram. alhmadulillah, akhirnya kitaorang sampai jugak dengan selamat.no saman.syukur!



durian crepe!

dah dua kali try benda alah ni.
aku tak gemar sangat, sebab cepat muak
beli dekat kedai kecik-kecik dalam mitc
kebetulan pi PC fair.
tapi tak beli apa-apa pun.
just cuci mata



posing macam best kan.
padahal tengah tahan muak



ni habuan untuk lunch
just makan dekat seleria food court dalam mahkota parade
1 set around 9hengget 40 sen
sejak akhir akhir ni aku gemar order tom yam
best la pulak,


tomyam campur

tom yam ni bukan basi yer,
time snap gambar ni asap tengah berkepul-kepul ke udara
fulamak, terliur mak,
esok harus carik tom yam lagik!




telur dadar

tapi tak habes pun
kesian kat awak wahai telur dadar!
maafkan hamba
tssk


lovenote: kaklong dah selamat melahirkan baby boy pukul1.13 pagi tadi. tak sabar nak jumpa dak kecik tuh!

No comments: