Pages

02 April 2013

day with BFF part 1

hari sabtu dan ahad sempat berjimba dengan BFF a.k.a en.munik. tak sangka pulak BFF nak datang. biasa sebulan sekali baru nampak muka kan ? hari sabtu lepas habes keje terus BFF r0ger cakap nak turun melaka. aku pun eksaited kemain lah !

tapi kesian sesangat kat dia sebab datang-datang sini basah kuyup. time tu rasa bersalah jugak. BFF datang sebab nak install software maxwell ansy sebab install hari tu tak jadi. plan malam tu just nak lepak dekat mcD  sebab kebetulan nak formatkan azi punya lappy. si azi ni terpengaruh tengok kechomelan win8 aku nie. nak jugak pakai win8 kan? haha.

hari ahad pulak BFF nak ajak tengok wayang. G.I JOE: retaliation. kitaorang tengok kat dataran pahlawan. nie memang port lepak yang bagi aku besh cket dari melaka mall.shoping pun aku lebih suke dekat sini. maybe sebab besar kot.

 BFF jugak nak belanja aku contact lens. maybe dia dah penat dengar aku duk pot pet cakap lens dah expired. cari punya cari aku stop dekat satu kedai nie. biasa aku pakai soft lens brand brouch ke hape entah ejaan die. time tanye tu die macam terkejut aku pakai brand tu. aku tanya lah kenapa die cakap brand tu tak bagus sangat. sebab cepat kering bila pakai lebih dari 6 jam. BETUL!. takde UV protection. then die suggest 1 brand nie SOFTVIEW 38. harga untuk dua kotak rm120. dapat free solution yang chomel je size die.

die cakap brand nie tak cepat kering.mata tak rasa silau bile drive malam-malam. ada UV protection dan selesa di pakai. sekarang dah 3hari aku pakai. so far memang betul pun. biasa bile pakai brand lama time bawak motor mata cepat kering! cerita kat BFF die cakap kalau macam tu lepas nie pakai brand nie je la. saya tak kisah asal awak yang bayar. hahaha. dulu aku beli brand lama sebab murah cket dalam 88hengget untuk dua kotak.























2 comments:

insan biasa said...

softview ni ok ke?? da lme x pakai lens.. rse kering je mate ble pakai time blaja dulu...

sieyla alissa said...

ok yunk, setakat nie pakai memang tak rasa kering pun. cume awal2 pakai rasa xselesa cket sbb macam rasa ada something. sekarang dah ok ^^