Pages

12 April 2013

Never make yourself feel like nothing to make someone else feel like everything

sekarang memang bukan musim orang kawen. kalau nak terima jemputan melambak-lambak kena tunggu skol holiday.tak pun tunggu lepas raya or tahun baru. tapi even sekarang bukan musim cenggitu tapi ada jugak dapat jemputan sana sini. hari jumaat nie kawan baik time skola-skola rendah dulu akan naik pelamin. rasa bersalah pulak sebab tak dapat pergi. kawan aku nama Diyana. panggil DD je senang. awal bulan satu lagi dah roger-roger aku untuk jadi pengapit.last-last aku kena cancel. jauh sangat lah yunk, kalau dekat-dekat aku dah berdesup pergi dah. siap teman tuk malam pertama punnnn boleh! mana tahu takut kan?hik3.

lagi yang aku kesian kat en.munik.bila musim orang kawen-kawen nie die lah yang tak senang duduk. semalam die cakap kawan die kat gemas kawen.minggu nie or minggu depan tak sure. ajak aku teman. aku on je la. minggu depan pulak kawan kat kilang dia jugak akan kawen. kemain kan. lagi tambah kesian kat die. tak senang duduk die bila kawan-kawan ramai dah kawen. die je sampai sekarang tak kawen-kawen. terpakse lah tunggu sampai aku habes belaja. tak pun kalau nak kawen cepat kena pandai-pandai lah hambik hati mak. susah jugak nie kalau mak dah awal-awal cakap kena kawen bila dah kerja. stabil sume-sume. mak tak nak aku jadi macam kak long. kak long lepas habes belaja terus kawen. tak sempat nak merasa duit anak sulung.even kaklong sekarang tak kerja tapi tiap-tiap bulan die tetap bagi duit kat mak. tapi mak cakap tak sama rasa kalau tu bukan duit penat lelah anak sendiri. last-last, sekarang hati aku yang berbelah bagi.

harapnya en.munik paham la dilema yang aku hadapi nie. bukan aku nak mengelak pun. bukan aku tak siyes pun kat hubungan nie. tapi banyak benda yang aku kena pikir. banyak hati yang aku kena jaga. ibarat nak diluah mati mak nak ditelan mati bapak kan. aku paham pe yang en.munik tu rasa. die tak sedap hati kapel lama-lama tapi hubungan tang tu je. takde perkembangan. at least dah ada ikatan takde lah rasa sangat. en.munik pun tak sedap dengan kawan-kawan die. k0t-kot takut dorang pikir yang die tak siyes kan. keluar sana-sini enjoy sana sini tapi takde ikatan. aku paham sangatttt apa die pikir. tapi nak buat macamana. lepas nie aku kena slow talk la dengan mak. apa pun, memang betol die cakap, at least hubungan nie kena lah jugak ada perkembangan. sampai bila nak di takuk yang lama.

untuk en.munik, tak payah nak risau sangat. kita tahu apa yang kita plan dari mula-mula lagi kan. tak payah nak pikir orang sangat. yang penting kita tahu hati masing-masing. tu yang lebih penting sekarang ye.



l0ven0te: hujung minggu nie en.munik nak bawak ke suatu tempat yang dah lama aku nak pergi.h0oooreyyyy! tak sabar! tak sabar! tak sabarrrrrr!!!

3 comments:

insan biasa said...

uu... cam mak i je dulu.. tp family i x bg dating2 sblm kawen.. pas jumpe mr hubby mak pun ok je... hehe.. i gtau mak pas kawen pun leh keje n bg duet kat mak.. tp lambat sikit la.. i nk smbg study lg :)

sieyla alissa said...

tu la.i pun pikir sampai bila nak macam ni kan. umur pun makin meningkat.dah tak muda dah. tak nak la nanti mnyesal kawen lambat2.best je tgk u, ada someone bagi support sume2.kannn..

insan biasa said...

tul2.. pas kawen rse lagi tenang n tanggungjawab u.. nak capai cita-cita pun hubby bg sokongan je.. best..