Pages

16 April 2013

“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love.”

hari nie cuti sempena melaka bandaraya bersejarah. nie yang sy0ok duduk melaka nie. asik cuti je kan. semalam hari ahad lepas abes kelas terus zasss dengan en.munik jalan-jalan kat jusco dan ocean. before pergi sana ada budak meroyan mintak carikkan bende alah nie. dah lama budak tu mengidam nak makan.carik-carik tepi jalan tak jugak jumpa. yang orang lain punya adalah. tapi tak kan nak ketuk pintu tuan rumah semata-mata nak mintak benda alah tu kan. en.munik dah pening nak melayan tapi di layankan jugak sebab sayang punya pasal. tapi sayang ker? hanya die je yang tahu kan?^^


time otw nak pergi jusco lalu area batu berendam. nampak macam ada pasar tapi dorang baru nak bukak sebab nampak duk punggah-punggah barang, then, budak yang hampir nak meroyan tu ternampak satu benda alah yang die nak sangat-sangat tuh. terus mintak en.munik berhenti laju-laju. fuhhh, nasib baik ada. terus senyum kemain. mood pun terus jadi macam budak baik yang nak mintak belikan mainan. nak tahu benda alah tu tak? macam surprise je kan.  jeng! jeng! jeng!



boleh teka tak apa die?
yang ni lah benda alah yang budak meroyan tu nak sesangat
dah lama carik tapi susah jugak nak jumpa.
dekat area perumahan batu berendam tu banyak lah pokok die.buah pun lebat.


mempelam epal
lemak-lemak manis rasa die.
hari ni duk ngap-ngap benda alah nie lah
makan dengan kicap+gula+cili padi
memang terangkat!


rembat 4 bijik 5hengget
ikutkan hati nak ambik banyak-banyak
sebab alang-alang susah nak jumpa.
tapi ada orang marah sebab ikutkan nafsu.
terus letak balik 3,4 bijik dengan muka sedih yang amattttt!



ni gambar hari sabtu punya cerita
time ni otw nak pergi muar
berhenti dekat satu masjid tuk solat asar.
masjid nie nama apa entah tapi kat muar dah!


nampak tak budak yang pakai baju biru tu?
wiwitt!


lepas solat asar zassssss lepak dekat dataran muar.
ni pandangan dari belakang
cantik! redup je.


tenang je duduk sini. 
petang-petang ramai famili bawak anak-anak.
ada jugak bebudak lelaki duk main gitar dan nyanyi ramai-ramai.


best duduk tengok gelagat orang.
time nie duk bincang dengan en.munik pasal masa depan.
auuw!










motif?



review JJCM tak sempat nak buat lagi sebab semua gambar ada dengan en.munik
so, entry pasal makanan kena hold dulu lah !









l0ven0te: hari sabtu minggu ni nak pergi kenduri kawen kawan en.munik dekat gemas! ok jugak sebab dah lama tak makan nasik minyak. tapi duk pening sebab takde baju kurung. baju kurung tak bawak sehelai pun datang sini. ada sape-sape nak bagi pinjam baju kurung tak? hek3



1 comment:

najihahfara said...

sedapnya mempelam epal tu..salam kenal :)