Pages

21 April 2013

REVIEW JJCM : IKAN BAKAR SABAK AWOR

entri dah hampir basi baru engkau nak terhegeh-hegeh upload gambar bagai. jangan salah kan tuan tanah ye, salahkan tuan punya henfon bukan main payah lagik nak bagi gambar. naseb baik tak mengamuk hentak-hentak kaki, time tu baru tahu langit tu tinggi ke rendah. takut? tak. tersentap sikit je kan en.munik,

malas nak cakap banyak jom cuci mata tengok gambar-gambar yang dah hampir layu di mamah usia. time makan-makan kat sini kitaorang tak makan yang heavy sangat pun. NO tomyam, NO ikan bakar, NO sambal belacan.mentang-mentang engkau hantu sambal belacan nak jugak tulis.haihhh! memandangkan kitaorang tengah rasa kenyang suam-suam kuku time tu sebab petangnye dah pekena sepinggan mee bandung muar, kitaorang just order 1 pinggan nasik kongsi dua orang. memang dah niat nak merantah lauk pauk aje.hihihi.

kalau nak tahu kat sini kita sendiri boleh pilih nak banyak mana kuantiti setiap lauk-pauk tu. lepas tu dorang akan timbang dan tanya kita nak masak apa. kira ok lah sebab kita kan dah sedia maklum tahap tumbesaran perut kita memasing. takdelah nanti kalau dorang dah tetapkan harga bagi tiap-tiap menu, kita pulak yang emo sebab harga mahal tapi udang 2 ekor je? eh, asal kupang ni tinggal kulit,isi pergi mana? tak pun kulit kerang banyak tapi isi tarak ada! melampau kan?



kupang masak sambal

gambar tak clear sangat sebab tempat makan kitaorang memang romantik habes. hujung dunia!
orang bukan main, Ya Rabbi, ramai giler-giler
dah memang nak di kata hujung minggu kan. 
tapi jangan risau, tempat duduk banyak, kalau nak bersila punnn boleh !


sedap sangat.
kitaorang duk berebut-rebut makan cepat-cepat
kau sambar, aku sambar! takutnya die makan banyak.haha
puas hati lah datang makan jauh-jauh kan.
en.munik cakap kat sini lagi sedap dari ikan bakar umbai.
aku? macam biasa lah. buat muka blurrrr aje



kerang masak berempah

ni nak bagitau satu rahsia
tapi jangan bagitau siapa-siapa ya?
sebenarnya rempah dorang semua sama je untuk semua masakan berempah
k0 mintak lah kerang ke, pahat ke, kupang or remis, dorang akan guna rempah yang sama!
kalau dah aku cakap kupang kat atas tu sedap,
maka, yang nie pun sedappppppp!


sotong celup tepung

korang menyampah tak kalau order sotong celup tepung,
tapi yang korang dapat macam ala-ala cucur tu?
rasa nak marah or meraung sekuat hati tak?
kalau aku, YA!
paling geram kalau orang datang hantar berlenggang-lenggang kangkung,
tengok-tengok dalam pinggan ada bola-bola kecik?
tak suke youuuuuu, banyak kali kena macam tu, geram tau tak.
haihhhh.emo pulak,


ha, yang nie aku nak cakap
kalau korang tak nak emo macam aku,korang datang lah dekat ikan bakar sabak awor nih
sedappppp sesangat sotong celup tepung die!
puas hati!
aku makan senyum-senyum je
muka dah tak cemberut dah!


udang  masak blackpepper

nie en munik yang suggest suruh rasa menu nie
sebab die penah makan kat sini and try benda alah nie
naseb sedap, kalau tak aku suruh die habeskan sorang-sorang,




memang sedap sesangat
lagi sedap bila ada orang tolong siat-siatkan kulit udang tuh,
>.<
kira boleh dapat 4 star dari 4 star!
gile hower aku bagi rating kan.
melampau,


mee bandung muar

makan dekat stesen bas muar.
kat situ banyak gerai-gerai yang jual benda alah ni
en.munik cakap tak syokk sangat
aku rasa macam ok aje, 
kalau tanya pasal nasi dagang ke, boleh lah aku cakap nasi dagang mak aku palinggggggg sedap!
entahla, die tahu lah mana sedap mana tak sedap kan sebab dah familiar sangat. 
nama pun orang johor
tapi mak die pernah buat mee bandung, lagi sedap daripada ni!
auuuww!





kalau nak makan, meh singgah sini


Jalan Cahaya, Sabak Awor, Muar town, Johor






loven0te: nanti dah plan nak datang lagi.kali ni nak biar perot betol2 kosong dulu. nak mintak orang tu belanja tom yam, ikan siakap dan lain-lain yang tak sempat rasa lagi. wink!



No comments: