Pages

29 May 2013

kantoi sudah, gi mana sih?




aku memang kebal. kebal tahap besi orang kata. jangan harap nak tengok aku meleleh-leleh air mata depan siapa-siapa pun. lagi-lagi depan famili. aku akan buat se cool yang mungkin even dalam hati sebak kemain. bila taching dengan emak or adik beradik, aku akan buat yang aku adalah seorang yang sangat-sangat cool, muka senyum aje. then, lari laju-laju masuk bilik, kunci pintu, hempas badan atas katil. akhirnya, nanges esak-esak sampai tak sedar diri. itu lah aku.

tapi entah kenapa, hari ni aku boleh pulak bergenang air mata depan adik aku, teah. tadi dalam pukul6 petang aku hantar teah naik bas kat mc. dia dapat intebiu untuk kos pendidikan UPSI, tapi interbiu dekat kota bharu. time makan-makan aku ada tercerita something. itu memang hal taching yang amat, time tu aku bajet secool yang mungkin even dalam hati sebak. bajet aku ok, tapi last-last bergenang jugak air mata. malu beb. malu !  teah pun sama-sama sebak dengan aku. then dia boleh gelak-gelak. siap menganjing aku lagi, cakap first time tengok aku macam tu. then dia cakap dia tak kan lupa saat tuh. maluuuu weh! kantoi suda. segarang-garang aku sebenarnya hati aku lembut tau. auww, 








lovenote: ni antara adik beradik jew, kalau dengan en.munik, dia dah bosan agaknya tengok aku nanges-nanges sampai kuar hingus sekalipun.

1 comment:

Ana Farhana said...

yes i can ;) singgah sini.. jemput komen entry sy ;)