Pages

18 May 2013

Nak menceceh bole?




dengan caption:
 lunch box chomel
dengan pesanan: 
awak, jumpa yang cenggini mana-mana belikan eh. terima kasih, >.<
mesti chomel saya sangkut beg nie dekat penyangkut baby pinky kan. kan. kan


take a break kejap. taip laju-laju sebab banyak benda kena settlekan nih#ceh.poyo bin koya. tak payah nak berangan orang nak sangat baca entri kau. tunggu malam sikit tak bole nak taip entri? *sentap*

oh, harini bawak bekal masuk lab. semalam ada masak sambal sotong + tempe goreng dengan kentang. ada ke patut aku boleh lupa yang aku ada beli dua tiga coet sotong. tu pun dah rasa mahal dalam 7hengget*student beb, bukan nak kedekut sangat pun.50sen aku rasa mahal* patutlah time bukak fridge semalam sotong tu duk terkebil-kebil tengok aku#mesti dia mintak muka kesian kan. mahunya terkebil-kebil betul, lari lintang pukang mak,

pagi tadi bangun-bangun terus panaskan nasik dan lauk. giler takut nak guna dapur gas sekarang. ekceli ada eksident api keluar dari bawah dapur gas tuh, terus sambar tangan aku. dengan bulu-bulu lengan sekali hangus. ada ke patut aku tanye housemate, die cakap "dah biasa lah kena macam tu, tak pernah kena ke?". ewah, rasa nak tampor laju-laju -.-"

sekarang kureng sikit rasa nak makan dekat kafe lepas eksident cik L yang banyak gilos tu. Bayangkan time aku teman kawan lunch, nasik dah nak habes nih belek-belek sayur ada lalat mati rentung dekat situ. terus kawan aku berhenti makan. aku kalau bab-bab kebersihan makanan ni aku titik berat sikit la, bukan nak tunjuk auuuuuw geli mak ke hape ke tapi sebab aku pikir benda tu akan masuk dalam badan aku.#poyo padahal makan fast food boleh pulak kan -.-" eh! tu lain. so, jalan terbaik, kurangkan makan kat kafe, bawak bekal lebih baik. ekceli bukan nak salahkan management kafe tu pun, dah area sini memang banyak lalat, lagi-lagi musim sekarang redup-redup manja gitu.

ha, harini aku stat pakai cincin couple.saje nak test muat ke tak lagi. esok masuk kotak balik.sayang tau nak pakai , takut calar. buek! rasa miang-miang nak pakai tu pun lepas sorang mamat ni duk sound aku. ekceli mamat ni budak skola aku dulu. aku tak kenal sangat pun. biasa ler lelaki bila dah duk "hai, awak buat hape tu" kat pesbuk kan then bla bla bla. sampai satu tahap mesti akan tanya "awak single lagi ke?" dan "boleh lagi nak masuk line kan?". lepas tu aku cakap la dah ada, setakat nak kawan takde hal lagipun kita dah memang kenal pun. so, takde isu nak kenalan ke hape kan. then die boleh sound aku, "kalau dah kapel, asal tak pakai cincin pun dekat jari? takut jatuh market ke hape?" ewah, aku tampor laju-laju baru tahu dengan siku-siku sekali aku bagi kang. dah la cara cakap tu macam nak ajak gaduh. aku memang takleh blah sangat dengan orang cenggini. lepas tu say hai hai bye bye lah. sori the mori.

sekarang aku nak cakap takde isu pun kalau pakai cincin takut jatuh saham ke hape. saham aku tak tinggi mana pun, lagipun bukan aku main saham-saham nih! kan aku dah cakap "i'm not special, i'm just limited edition" aje. #geli geliii geliii.ulalala. TAK SEMESTINYA YANG PAKAI CINCIN tu ALREADY TAKEN, OK? dan TAK SEMESTINYA YANG TAK PAKAI CINCIN tu NOT MARRIED YET! beware!










lovenote: Dr luqman masuk lab ai ni, dapat task baru. kena buat paper.syooknye ada kejeeeee. naseb lah mood sv aku baik ai ni. # ai ni = hari ini. gud, new word! stay tune babeh!

1 comment:

Mia Liana said...

sweetnya bila baca entri ni... bahaya juga sampai menyambar ke tangan. hati2 ya..