Pages

09 May 2013

P.U.A.S.A

hari ni terlepek je la dekat lab.kenkonon lah aku puasa kan. segan nak cakap pasal puasa, bile ramadhan nak dekat mula la terhegeh-hegeh nak ganti bagai. kalau kira hari ni tinggal lima hari lagi lah! kena gigih sikit berusaha nak ganti. bila cenggini mula la hati bergolak. "asal aku tak ganti awal-awal,kan senang!"

tapi time puasa pun perangai tak semegah jugak.dari tadi duk tengok jam.kejap-kejap jeling jam dekat penjuru laptop.alahai, lambatnye masa berjalan.nak balik, nak masak ayam masak lemak cili api ni! haha. hover nak bukak puasa padahal tak sampai pukul 3 pun lagi*tutup muka dengan bantal mr bean*

tadi duk godeh-godeh tengok gambar lauk-pauk. air liur tok s0h nak cerita lah. menitis-nitis macam air mata. nanges tengok makanan-makanan yang super hebak dekat en google. then, ting! datang idea nak masak ayam masak lemak cili padi lah weh!.harus before pukul 5 berdesup pergi mydin cari bahan-bahan. then berdesup pulak pergi anta baby pinky kat kedai motor. turn to service, baby !











l0venote: pagi tadi kemain set jam pukul5.15 nak bangun sahur.last-last sahur entah ke mana. naseb lah lauk time lunch tak simpan siap-siap.kalau tak membazir dan aku pulak menanges-nanges terkenang sambal udang mak jemah! hoiiihoiii




No comments: