Pages

09 June 2013

kenapa aku berblogging?




aku sebenarnya seorang yang gedik.pheww. haha. tapi orang tak tahu pun. bile dorang singgah blog aku, baru dorang akan cakap gediknya kau nih. tapi aku cool. sebab aku suke. sebab dalam blog aje aku dapat jadi diri aku. aku boleh marah, boleh taching, boleh sedih, boleh hepi. aku boleh luah je apa yang aku rasa. 1001 rasa macam iklan babas! haih.

dulu sebelum aku ada blog, aku suke gedik-gedik dalam fesbuk, dalam twitter. aku tulis aje apa yang aku rasa. tapi ada hamba Allah yang prihatin, cakap berdrama selalu tak elok sayang. ok, aku paham dan aku stop. aku tak marah dia tegur aku sebab aku tahu dia sayang aku. kenn. die tak nak ada hati-hati yang terlebih masak kurang senang dengan aku. itu nasihat dia. 

so, transformer telah bertukar! aku menggedik dalam blog. sekarang aku puas hati. tapi betul ke orang cakap blogger ni sebenarnya lonely? haip. tak. tak. aku tak sunyi punn. hidup aku penuh dengan kebizian. tapi kekadang aku amik masa jugak nak menulis. nak meluah rasa. kalau ada benda-benda best aku nak kongsi. kalau ada benda-benda yang menyakitkan hati, aku nak luah. aku nak hembur. boleh kan.

harapnya blog nih akan terus bertahan dengan aku. dulu aku banyak entri dalam blog nih. tapi bila tahun 2013 muncul. aku delete semua entri. aku try the fresh ones. entri aku dulu macam rubbish. macam childish. aku tak suke. sebab tu bukan diri aku. aku terlalu menjaga hati someone. aku tulis yang baik-baik aje. padahal? pheww. aku menyampah!










lovenote: aku bukan lonely. aku ada BFF.

No comments: