Pages

17 June 2013

REVIEW JJCM: API API Steambot & Grill

Dah lama nak try makan kat API API. kebetulan en munik datang melaka 2 hari lepas means hari sabtu. dapat jugak lah pergi dan merasa. takde lah jakun sangat nanti bile orang cakap pasal api-api, aku duk what? what? aje kan. malu sehh. bagi aku so so aje lah api-api ni. mybe feeling tak de sangat sebab aku pergi pukul 5 petang. biasa makanan cenggini sesuai makan waktu malam. baru rasa keberAPIan die tu kan.

time aku pergi ni tak ramai sangat orang. dalam pukul 6 lebih kot time tu dah mula ramai cket. ada jugak lah yang celebrate bufday. kalau makan ramai-ramai syok sikit agaknya. aku just berdua dengan en.munik. kau pandang aku, aku pandang kau. pastu memasing dah malas nak bangun nak ambik lauk-pauk. aku lagi lah. berapa kali jew bangun pergi usha-usha lauk. lain-lain tunggu mamat nih je yang hidang. haha

oke lah. nie sedikit info yang aku nak kongsi pasal api-api nih. kalau area melaka, api-api ni terletak betol-betol kat jusco bandaraya melaka tuh. senang je nak cari tak payah pusing dua tiga kali. dekat deretan bangunan yang colourful tu. cara penyediaan adalah secara bufet. aku makan haritu 25hengget/person. aku pilih tom yam. kureng sikit lah rasa die. bagi aku better steamboat dekat johnny restaurant kot.kot lah kan. better try sendiri k.


API API STEAMBOAT & GRILL
Jalan Lagend 6, Taman 1 Lagenda, 75400 Melaka



ada nasik lemak + bubur nasi 





benda alah ni la aku duk angkut banyak-banyak kali
sedap giler main grill-grill benda alah ni.haha. nakal



barang-barang sejuk beku ni kitaorang tak ambik sangat.
padahal awal-awal tuh sempat rembat 2 pinggan penuh
tapi bila rasa kuih tom yam cam tah pape tu kan
terus pergi hantar balik.
better pilih bahan-bahan nak grill je la kot.
hurm.


ayam+ikan keli+ikan pari+ lala
benda alah ni je la kitaorang ambik banyak-banyak pon
yang ni sedap sikit lah



muka macam kena pakse je balik-balik ikan kan
ke muka nak mintak penampar nih?
cube cakap!


time jumpa ni en.munik buang tebiat pulak
asyik nak snap gambar je
dulu aku memang hantu bergambar
sekarang dah kureng cket
tapi die pulak duk pakse-pakse
"cyg,meh abg ambik gambar"
>.<
layan jew la..


en.munik nampak gelap sikit sekarang
opss. efek kemera sebenarnya. padahal tak hitam sangat pun lengan tu.kan? bluek.haha
kesian.
takpe, dah keje memang terpakse hitam-hitam cenggini. 
kate nak simpan duit untuk kawen kan?


dah start mengah-mengah
padahal baru makan dua tiga ketul je..
naseb lah perot kecik kan
wiwit


sotong grill
rasanya yang amat pelik.
mashammm



sepinggan ni yang kena hantar balik
tak larat nak habeskan
lagi-lagi dorang tulis sign "sepinggan yang tak habes kena bayar 30hengget"
en.munik laju-laju pergi hantar balik.
haha




 sempat tengok wayang "man of steel"
best sangat sebab hero die hensem nak matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dekat ceruk mana lah dorang jumpa lelaki yang hensem camni kan
even tgh tgk tu aku terlentok je tapi mata still bukak sebab nak tengok hero dia
haha
gatal.!






lovenote: review yang tak macam review. tapi tekak memasing tak sama k. better try sendiri lah. then baru decide nak pergi lagi ke tak. kalau aku, tak pergi dah kot. tapi kalau ada yang nak belanja lagi, aku ON aje. sekarang mengidam nak makan steamboat kat johnny restaurant pulak.

No comments: