Pages

20 July 2013

11th Ramadhan

Sedar-sedar dah 11 ramadhan kan. cepatnye masa berlalu. lagi lah terasa cepat bagi orang pompuan yang piyed kan. hurm. nak menggantinya tu yang payah. hari ni main masak-masak dengan roomate. sebenarnya plan nak masak nasik lemak dah lama sangat. tapi kalau nak masak sorang-sorang memang tak syok la. nasik lemak yang sedap pun jadi so so aje. bila bergabung masak, baru lah melet0p. kebabom!.haha. 



cakap kat azi, die pun ON je. lagipun hari minggu je lah sempat nak masak mewah-mewah sikit. bagi student macam ai ni, masak nasik lemak pun dah rasa meriah tau. sadis sangat!. yela, kalau tak, hari biasa memang masak yang simple-simple je macam nasik goreng, bihun goreng, nasik goreng, bihun goreng. tu je lah yang repeat hari-hari. naseb lah selera jenis yang tak banyak songeh kan. telan je.




Nasik Lemak Uda dan Dara
Kau Uda Aku Dara
boleh?



Sambal Ikan Bilis
Azi yang masak
sedap sambal bilis Azi.
boleh mintak resepi ni.
part aku pulak juz tolong rasa masin + manis aje
opss! puasa lah !



makan nasik lemak memang kena ada dua benda ni
timun + telur rebus


Ikan Bilis Goreng + Ayam Goreng Berempah



tak sangka menjadi jugak ayam berempah ni even guna bahan-bahan yang simple aje. dah boleh kawen dah ni kan. hari-hari ai masak ayam goreng berempah je sampai muntah!
haha






LOVENOTE: Tak sabar nak balik kampung. rindu mak. rindu adik-adik ^^ cepatlah 1hb ogos!

No comments: