Pages

20 July 2013

RESEPI : Sandwich Sardin Special (Triple 'S' sandwich)


Salam ramadhan ke-11 ^^

semangat nak share satu resepi nih "sandwich sardin special". special sangatttt kan. padahal  tang specialnye sebab guna sandwich toaster aje. tapi cayelah memang sedap. sesuai lah untuk orang yang tak suke makan nasik time sahur. macam aku lah tuuuu. nasik kureng sikit time nak- nak sahur. nak muntah lah apa lah kan. then aku try buat sandwich ni, lahapnyeee ya ampun ! 




RESEPI SANDWICH SARDIN SPECIAL

BAHAN-BAHAN:
#Untuk inti sardin

1 tin sardin AYAM BRAND #asingkan sos dan ikan
4 keping roti gardenia
1 biji bawang besar - dipotong dadu
3 biji cili padi - dihiris kasar #kalau tak suka pedas boleh gantikan dengan cili merah
2 sdb cili kisar # aku guna cili kering yang dikisar. lagi sedap. aku buat sendiri tau. ^^
minyak
garam
gula

CARA-CARA BUAT INTI:
1. Tumis bawang besar + cili kisar
2. + sos sardin
3. garam + gula
4. + ikan sardin
5. kacau dalam 3-4 minit
6. + cili padi
7. siap!

simple kan? cara memasak macam biasa lah. aku banyak skip sebab just simple task aje kan.

CARA-CARA BUAT SANDWICH:

1. Sapukan marjerin pada satu bahagian roti. Letakkan roti pada pembakar. Permukaan yang di sapu    marjerin di letakkn di bawah. 
2. Letakkan inti sardin di atas roti.



3. Tutupkan roti dengan sekeping lagi roti. Bahagian atas roti yang ditutup disapukan marjerin.
4. Lakukan step yang sama untuk roti yang satu lagi.
5. SIAP !



inti sardin
crispy di dalam crunchhyyy di luar 
amacam?





LOVENOTE: MENU DIET PUN BOLEH ^^

5 comments:

Ummi Auni said...

Macam best jer, macam sedap jer....mesti try nih. I tgh sekodeng resepi sardin yg superb. Tq for sharing. Nti i bg testimoni kat blog i ye !!!

sieyla alissa said...

welcome yunk :)

MG schmidt said...

eh?
xpenah brain lak nk toast inti sardin
huhu
cm sedap je
thanks sharing :)

MG schmidt said...

eh?
xpenah brain lak nk toast inti sardin
huhu
cm sedap je
thanks sharing :)

sieyla alissa said...

Try lah! memang sedap ya ampun! hehehe