Pages

28 October 2013

JJCM: AYAM PENYET WONG SOLO (SEK7 SHAH ALAM)

Haritu aku gaduh-gaduh manjeeee sangat dengan munik sampaikan plan nak turun shah alam aku cancel dengan bangganya. tunggu jugak lah munik karang ayat-ayat bunga sikit bagi aku cair tapi non ado. munik memang camtu. tak de nya nak paksa-paksa aku even dalam hati nakkkkk sangat kan! jenis die kalau aku tak nak dia akan ikut then akan pikir positif. kalau aku?? haha. tak mungkin nak pikir-pikir positif kat orang lain.

Ikutkan plan aku nak turun shah alam pagi-pagi sabtu tu. nak ambik bas pukul8.30 pagi. malam tu sempat lah jugak berdrama swasta sekejap dengan munik sampai pukul4 pagi.huehuehue. gila kan! nak tunggu munik pujuk, memang takkkk la. pukul4 pagi baru aku buang ego aku sikitttttt cakap esok nak pergi sana. tapi berbaki lagi lah ego aku kan bila aku cakap "kalau saya bangun esok saya pergi lah. kalau tak, tak la." padahal kau dah set jam kan! 

Tu yang hari sabtu tu penat sangat sebab tak cukup tidur. nasib lah pukul6.45 aku terbangun. siap-siap semua dah pukul 7 lebih. tunggu dekat bus stop pukul7.30. punya lah lama aku tunggu bas, pukul8 baru nampak batang hidung. hati dah dup dap nih takut tak sempat nak naik bas transnational pukul8.30 tuh. last-last sampai melaka sentral ngam-ngam pukul8.30. pergi kaunter die cakap tiket 8.30 dah tak boleh jual sebab time tu dah pukul 8.33. then naseblah aku ni panjangggggg akal lah jugak, terus pergi kat platform transnantional. nampak bas ke shah alam tak gerak lagi. terus tanya driver ada kosong ke tak. fuhhh akhirnya selamat jugak sampai shah alam pukul 10.15. 

Disebabkan aku nih terlebih over dari orang mengandung lah kan, terus lah munik bawak pergi makan kat AYAM PENYET WONG SOLO. dah lama nak try makan kat sini lepas terpengaruh dengan review dari blogger. akhirnyaaaaaa. kepuasan tuh memang tak boleh diluah dengan kata-kata. thanks awak sebab tunaikan whishlist makan-makan saya. :P

Sedap kot ayam penyet kat sini . aku pernah jugak try makan nasi ayam penyet dekat bukit beruang, ayer keroh tu. tapi kurenggg sikit lah. Dekat Wong Solo ni munik pun cakap sedap. sambal ayam penyet yang munik order memamg pedas kebabom! lepas setel makan terus zas pergi beger bakar Abang Burn. Tengahari tu tak ramai sangat orang. kedai pun baru bukak. order sekaliiii lagi meatball. tapi tak habes sebab kenyang sangat. terus bawak balik ke KL. minggu ni aku lepak rumah abang dan kakak ipar munik. huhu. tak malu kan. >.< sempat lah jalan-jalan KLCC, Danau Kota dan Alamanda. thanks E.C.H! lapp u lah. hehe





Decoration 


THE MENU
(Gambar tak clear sebab gatal tangan nak edittttt lah sangat!)


MENU for pakej ekonomi
aku amik yang set ayam bakar


aku punyer
set ayam bakar
maverloss de amos oke



munik pilih ala-carte punya menu
yang atas ni ayam kampung penyet (set nasik lupa nak snap)
sambal merah tu la yang pedas kebabom



meatball Abang Burn!
jangan lepas ni asyik teringat udah ler









Lastly, 
Nak show off kesayangan hamba
hihihi


















**
terima kasih banyak-banyak awak
tiada kata-kata yang dapat diucap
yang penting saya happy sangat-sangat
ye, saya tahu awak sayang saya. ehem3
**


**
perasan
**













    

No comments: