Pages

25 November 2013

Perempuan dan Jealousy!

ibarat qoute omputih,

You can be the moon and still be jealous of the star!

susah nak lari dari pepatah ni. dalam kehidupan susah sangat nak hidup baik-baik. still jugak tak puas hati dengan apa yang kita ada. orang tu cantik, kite jeles. orang tu lebih kaya, kita jeles. kau pandai. aku bodoh. still jugak kita jeles dalam diam-diam. eh, pakwe kau hensem kenapa pakwe aku biasa-biasa aje?? Tak pasal-pasal hati gundah gulana. susah sangat ke kita nak accept dan hargai apa yang kita ada. hidup ni mudah. selagi hati kite bersih, selagi hati kita suci. kita akan lebih menghargai apa yang kita ada. biarlah apa orang nak cakap or komen. yang penting kita tahu matlamat hidup kita. kita yang tentukan hala tuju itu. and kau shut up!!!

aku susah nak jeles. jenis aku susah nak ambik tahu pasal yang remeh temeh. contohnya kalau ada kawan aku tengah sembang-sembang or bergosip. then aku sampai, aku tak kan bizi body tanya...kenapa??? or haaaa?? im not that type. kalau korang nak share di persilakan. kalau tak, aku menonong aje dengan kerja aku. tu kalau dengan kawan-kawan lah. aku tak berapa nak interested sangat. tapi kalau in relationship. of couse aku seorang yang jealous! aku pun tak tahu sejak bila aku tergolong dalam kategori tu. yang aku tahu time aku remaja. ewah! aku dilabelkan seorang yang hati kering. tak de perasaan. kau cakap or buat apa pun aku tak terjejas.

time cinta monyet dulu, kau nak berkepit ke hape ke dengan mana-mana perempuan...aku akan perhatikan aje. tak berkudis pun dalam hati. terpulang lah kau nak tersenyum ke, nak hai hai bye bye ke dengan mana-mana girls. aku ok aje. memang hati kering pun kan? hahaha...tapi sekarang?? si dia duk chatting dengan budak kelas pun aku sentap! sentap-sentap aku pun, aku diam aje. tapi kalau dah tak tahan sangat..tu yang perang dunia meletus tu. tapi marah-marah aku, still senang nak sejuk. yeke?? tengok keadaan lah kan.

perempuan ni complicated. kat mulut je cakap tak kisah. lantak. whatever. padahal dalam hati?....kecewa beb! tapi keras-keras hati perempuan pun, cepat jugak lembut..tapi kena dengan caranya lah.. conclusionnye, perempuan dengan sifat jeles memang tak boleh di separate kan!



i love to smile
r u jealous?
haha





notakaki: haritu sempat rembat lipstik simplysiti satu dekat watson. nanti nak review lah!  

No comments: