Pages

22 November 2013

salam jumaat!

luang masa sekejap jengah blog. time ni budak-budak lab pergi solat. tinggal lah aku meroyan sorang-sorang. kawan aku sorang lagi balik rumah kot.. jijah pulak dah sebulan ambik cuti gara-gara nak kawen. hoi! sebulan kot. best giler. hari ni aku bawak bekal kuew teow goreng banyak gilo. boleh tiga kali makan. brekpes + lunch + minum petang.. huehuehuehue. semalam masak 1 bungkus kot nak buat berbuka puasa. time masak tu bukan main rasa macammmmm tak cukup. padahal? takpe. at least boleh bawak bekal. 

minggu ni aku rasa stress bagai nak giler..taching sume-sume. taching dengan sv sebab die ignore aku.sentap! sampai bawak-bawak dalam mimpi. aku mimpi aku pergi kuar date dengan die. hoiii wife die nak letak dekat mana. time die ajak makan tu aku kantoi dengan jijah dan mon. entah pape boleh masuk pasal jijah dan mon dalam mimpi aku. kacau tau nak feeling-feeling sikit, time keluar dengan sv aku tu aku tanya la kenapa die susah sangat nak tengok aku. kalau cakap dengan aku mesti pandang tempat lain. aku rasa macammmm sedih lahhhhh sangattttttt. then die cakap die tak boleh tengok muka aku sebab muka aku macam someone. kire mengimbau kenangan. mengulit kenangan gituuu. dalam mimpi tu die ada mention nama sorang perempuan tu. tapi aku lupe. dah namanya mimpi kan. hahaha. giler berani aku direct tanya die kan. kalau realiti tak mungkinnnnnnnnn. scary lah!

then tup-tup keesokannya sv aku masuk lab. terus direct pergi dekat aku. hahhaa. mood die baik..aku macam, eh! feeling die sama macam mimpi semalam. gataiiii. cakap pun alahaiiiiiii. tak pasal-pasal aku rasa hepi sangat nak share dengan die pasal projek aku tuuuuuuu. eksaited sume-sume. aku kan jenis bangsa yang sedih sekejap je. kalau ada benda yang menggembirakan, yang sedih-sedih tu terus lenyap. bangsa yang tak cukup kasih sayang memang macamni lah.

so far projek master aku ni masih lagi under maintainance gitu. ngadap lah software finite tu sampai nak muntah-muntah. betol. sampai nak muntah oke. bayangkan ngadap software tu dari pagi sampai petang. tu kalau software behave kan. kalau die buat perangai rasa nak hentak-hentak kepala. terus rasa nak quit balik kampung. manja sangat. tak boleh nak pressure sikit! sekarang tengah buat jugak report sikit-sikit. nak karang ayat macam siput. otak tak advance oh! my english ni memang kok kak kok kak lah sikit kan. takpe, slow-slow. aku pegang pada prinsip "200 words a day". tu kata-kata lecturer aku. DR zulisman. speaking die best!

tu je lah nak share. sekarang tak online sangat sebab mood kelaut. lagipun just terperap aje dalam rumah tak pergi mana-mana. tak kan nak hupdate pasal pergi lab balik lab aje kan.





pen off!   





notakaki: lepas ni dah takde 'kawan' yang boleh kongsi suka dan duka. sedih!

No comments: