Pages

16 December 2013

nak nanges ke nak gelak?

hujung minggu memang tak ohsem sebab aku gaduh dengan munik. asal gaduh je baru ada benda nak up kat entry. kalau tak, jangan harap aku nak karang idea dekat sini. hahahah. kesian dekat belog, dianaktirikan. time hepi loncat-loncat macam tak sedar diri. belog terabai. eh, lepas ni dah boleh cashout NUFFNANG!. weeeee. tetiba sangat!

aku gaduh bukan sebab munik ada pompuan lain ye. kalau yang tu mahu aku pi serang ijok! eh kuala selangor! eh. entah. aku pun tak tahu mana lokasi munik yang sebenar. boleh gitu?? takpe, aku google je lah upp pulp & paper. haha.

hari sabtu malam tu munik dah mesej cakap nak keluar and lepak dengan kawan. entah macamana aku teremo pulak. pikir bukan-bukan. gini lah orang kurang kasih sayang. nak simpati lebih-lebih kan. padahal bukan selalu pun munik lepak. asyik terperuk dekat rumah aje. tapi takpe, aku suka sangattt die terperuk macam tu. kurang sikit probability die tengok pompuan. die jugak yang cakap aku ni queen control. kan dah masin mulut tuuuuuu. lain kali cuba cakap benda yang baik-baik. macam aku canteq ke. nanti makin canteq awak jugak yang kembang kempis hidung tu. kann.

munik pun dah bosan dengan aku. asal gaduh mintak clash. even benda kecik pun nak clash. time gaduh semua benda lupa. susah senang bertahun-tahun terus lenyap. syaitooon sangat. yang sakit hati nye aku col berkali-kali tak nak angkat. munik sekarang dah pandai. entah belaja dari mana entah. asal aku col and marah die, bebel berbakul-bakul pun die akan senyap aje. naseb lah angkat jugak malas-malas die pun. kalau tak lagi aku sakit hati. time tu aku nanges sedu sedan pun die senyap. haih! time tu berombak-ombak dada aku tahan marah. last-last bila time dah ok, maluuuuuuunya aku macam tu. entah apa-apa. *tutupmukamalu* 

lepas dah baik-baik, ehem. munik pun cakap lah yang die dah malas nak layan aku lebih-lebih time aku marah. sebab die tahu perangai aku macam mana. makin di layan makin menjadi. kesian aku kan. dipinggirkan. tapi kalau pikir balik memang betol pun die buat macam tu. memang bukan salah die. tak kan die nak senang-senang mengaku. ada satu hal tu, aku pakse-pakse die lepaskan aku. ececeh. pakse die cakap perkataan tuuuu. die cakap tak nak. aku pun apa lagi terus marah-marah. tanya die kenapa tak nak lepaskan? then munik cakap "tak nak lah lepaskan sebab sayang die" terus aku terdiam.

emak aku pun siap nasihat lagi. "dah tak lama tu kak cik, jaga hubungan elok-elok. time camni lah syaiton usaha nak pisahkan sebab kita dah niat benda yang baik" terus insaf. mak aku macam tahu-tahu je aku tengah gaduh dengan munik. naluri seorang ibu kan. 

sekarang ni gaduh camne pun aku tak nak biarkan lama-lama. sakit hati camne pun aku akan keep contact die. sebab aku tak nak benda tu berlanjutan. kekadang salah seorang kena buang ego tu. dulu aku ego. yes, aku mengaku. sekarang aku try buang ego tu. tapi dah terbalik dah. munik pulak yang buat-buat ego dengan aku. haih. geram betol!

sebenarnye dalam hubungan ni TRUST tu yang paling penting. walau apa pun jadi kalau kita keep percaya dekat pasangan kita semua benda tak kan jadi masalah. sebab aku percaya lah sampai sekarang aku still lagi dengan die. harap perasaan percaya ni akan berkekalan untuk selamanya.



*habeslah lepas ni munik tahu aku jaja gambar die dekat belog*




notakaki: entry ni untuk gelak lah kot bila pikir diri sendiri yang tah pape. hahhahaa

3 comments:

Insan Biasa said...

ijok dekat kuala selangor.. tempat munik keje tu dekat ngn umah mak azam kat ijok.. jom3.. fa baru cash churp2 rm100.. :)

Insan Biasa said...

ijok dekat kuala selangor.. dekat ngn kg mak azam.. tempat keje munik dekat2 situ gak.. jom3.. fa da cashout churp2 rm100 :)

sieyla alissa said...

double w0w! 100 tu. masyukkk! hehehe